Silver köpes

Vi köper all ädelmetall med silver

 Promis AB köper ditt silver i hela Norrland.

Endast tidsbokning !

Välkommen till vårt nya kontor på GRISBACKA i Umeå. Vi öppnar i januari 2024.

Du bokar alltid tid genom att ringa eller skicka SMS till 076-77 49 212 

eller skicka epost till info@promisab.se


Bättre betalt för ditt silver i Umeå 


Vi köper alla föremål som innehåller silver. Bestick, ljusstakar, bägare, smycken, skålar, brickor , fat , supkoppar, kaffeservis, kanna, gräddsnäcka, sockerskål, priser, medaljer, mynt mm.

En kontrollstämpel finns inslagen  i ett föremål av silver där silver eller guldsmeden som tex Flavia som den registrerade innehavaren  av stämpeln personligen och under lagansvar, garanterar att den legering som föremålet är tillverkad av, uppfyller angiven finhalt tex  Sterling (925 / 1000).

Den svenska kontrollstämpeln "kattfoten" består av tre kronor placerade i en kattfotsliknande form. För guld gäller enbart kattfoten, för silver anges kattfoten med ett efterföljande S i en sexkantig ram.  Obligatorisk på svensktillverkade arbeten från 1754, från 1988 även på importerade arbeten. 

Utbetalning sker omgående med Swish upp till 10.000 kr eller likvid insatt på bankkonto. 

Årsstämpeln angiven med en bokstav och en siffra anger vilket år som föremålet är tillverkat. Namnstäpeln anger smeden och ortsstämpeln anger orten där smeden verkar. Detta innebär att man av dessa stämplar kan utläsa "vem" och "var" och "när" för varje objekt som tex en viss sked.

 

Finhaltsstämpel är en obligatorisk märkning som anger mängden guld eller silver i ett föremål. Finhalten anges i tusendelar  i arabiska siffror. Verksilver dvs vanligt silver motsvaras av 830/000 medan smycken oftast har högre silverandel på 925/000. Sterling är detsamma som 925/1000 silver dvs andelen silver är  92,5 %.

 

Föremål stämplade med Extra Prima NS, EPNS ,NS, ALP, Alpacka  odyl är inte av massivt silver utan har endast en tunn yta med silveröverdrag. Likaså har föremål stämplade Am Double bara ett tunt överdrag av guld på en vit eller gulmetall utan större metallvärde.

 

Källa www.swedac.se

Exempel på objekt som vi köper

Copyright @ All Rights Reserved